Vi som har kennel Pontaz är Liselott och Torgny Tjärnskog.
Jag, "Lotta" har haft hundar och hästar nästan hela mitt liv och har även tidigare arbetat som ridlärare.

År 2001 arbetade jag som ridlärare på en liten ridskola och där fanns en kvinna med en liten rädd hund som sprang omkring lös i stallet. Hon sa att hunden inte tyckte om att bo hos dem och det slutade med att han "hamnade" hemma hos mig. Det visade sig att det var en grymt trevlig hund som inte haft så bra start i livet, underbara puffen Tarzan. Mitt hjärta föll för en helt underbar ras, Chinese Chrested dog. Snart skaffade vi oss vår andra Chinese Crestd, en naken kille den här gången, Pondus. Taz började bli lite till åren och vi bestämde att köpa in ännu en liten kille, Killian från kennel Suanho´s. En ljuvlig liten cobby som jag provade på utställning med. Han tyckte det var grymt roligt och jag fastnade för utställningsvärlden. I dag finns ingen av dessa härliga killar med oss längre, Taz och Pondus gick bort på grund av ålder och Killian tyvärr i en olycka.
Jag och min man Torgny började bli mer och mer farsinerad av rasen och vi bestämde oss för att starta kennel. Drömmen att kunna bygga upp en  avel där vi arbeta för trygga, trevliga och sunda hundar av denna underbara spralliga ras började ta fart. Jag gick SKK´s och Chinese Crestedklubbens uppfödarutbildningar för få så grundläggande kundkaper om utveckling av avel som möjligt innan vi startade. År 2015 fick vi vårt kennelnamn godkänt av internationella kennelklubben, FCI.

Snart kom Bamse från kennel Proud Pony, sen dök Ivy upp från Kulana´s kennel i USA och snart kom även Laban från kennel Speechless. Sen kom Prince, som är Bamses son,  till vår lilla flock. 

Från detta har vi haft en kull där vi sparade två valpar, Maggan och Plumpen.

I dag har vi fyra hundar hemma.

 

Foto: Soile Lindberg